Tuinieren voor beginners

Het is belangrijk om vertrouwd te raken met je tuin voordat je erin gaat werken. Houd rekening met de ligging van je tuin. Is hij gericht op het zuiden of noorden? Het zal gemakkelijker voor je zijn om te beslissen wat je waar wilt laten groeien als je je bewust bent van waar de zon staat. Het is ook nuttig om inzicht te hebben in het type grond dat je hebt. Door een bodemonderzoek uit te voeren, krijg je een beter inzicht in je bodem en de planten die daarbij passen. Zorg ook voor alle hulpmiddelen die je nodig hebt, zoals een hark, Big Bag zand, meststoffen en nog veel meer. Dit helpt je bij het planten tot en met het verzorgen van je planten.

Plannen voor je tuin

Een goede eerste stap is om even de tijd te nemen om te gaan zitten en een plan voor je tuin te maken. In plaats van je te laten meeslepen in de tuinwinkel en te eindigen met een wirwar van planten, moet je bedenken wat je gaat kweken. Door een zorgvuldige planning maak je ook effectief gebruik van kleur en structuur, waardoor je het hele jaar door een tuin kunt hebben die aanspreekt. Het zal je ook helpen de materialen te identificeren die je echt nodig hebt. Je kunt dan een gerenommeerde leverancier als Tuinbags.nl vinden waar je je tuinbenodigdheden kunt halen.

Leer hoe je op de juiste manier plant

Als je je zaden op de juiste manier plant, zal de groei gezond zijn en zullen ze een lang leven hebben. Voordat je begint met planten, moet je ervoor zorgen dat je al het onkruid verwijdert en de grond voorbereidt. Voeg indien nodig ook mulch of kunstmest toe.

Leer hoe je goed voor je planten zorgt

Een plant op het juiste moment en op de juiste manier water geven, kan het verschil maken tussen bloeien en sterven. Omdat de wortels water opnemen, is het het beste om de wortel water te geven in plaats van de bladeren. In plaats van elke dag een paar druppels water te geven, is het beter om de wortel een keer per week goed te laten weken. Voeding is ook erg belangrijk. Tijdens het groeiseizoen moet je ernaar streven om je planten eens in de twee weken extra te voeden. Als je je plant in een kas kweekt, moet je hem vaker voeden.