TOP IDEEN VOOR TUIN AANBOUW

 

Heb je ooit een nette tuin gezien en bedacht hoe ontspannend het daar kan zijn om te chillen? Deze tuinen zijn netjes vanwege goed onderhoud en goede groentips. In zo’n tuin kun je heerlijk van de buitenlucht genieten terwijl je aan baccarat doet op Casino777. Misschien verveel je je een beetje en wil je een tuinontwerp dat kleurrijker, gevarieerder of onderhoudsvriendelijker is. Tuinaanleg is de ideale manier om een ​​aantrekkelijke ruimte te creëren voor het kweken van planten die u een prachtige omgeving geven en om een ​​praktische indeling te ontwerpen waarmee u uw tuin kunt gebruiken zoals u dat wilt.

 

Maar waar begin je? Bekijk deze antwoorden op veelvoorkomende vragen over tuinaanleg; of het nu gaat om plannen en budgetteren, middelen en bouwen, of esthetische beplanting.

 

Hoe start je een tuinontwerp?

Ideeën voor landschapsarchitectuur beginnen met goed onderzoek. Laat u inspireren door tuincentra, plantsoenen, jaarlijkse tuinshows en zelfs huizen van anderen te bezoeken om een ​​idee te krijgen van wat bij u past. Houd rekening met de grootte van uw tuin en bedenk wat u uw tuin voor u wilt laten doen. Ga dan naar de tekentafel om je ideeën te schetsen en maak moodboards uit tijdschriften en Pinterest van je droomtuinlandschap.

Elementen waarmee u rekening moet houden bij het plannen van ideeën voor tuinaanleg

 • Muren en grenzen
 • Heggen en schuttingen
 • Paden en terrassen
 • Gazons
 • Waterornamenten
 • Zonering (eten, spelen, schaduw)
 • Beplanting: bomen, struiken, potten
 • Verlichting bijgebouwen

 

 • Overweeg vervolgens uw perceel. Kijk naar de grootte en vorm en houd rekening met de richting van de gezichten, de stijl van uw huis dat het zal inlijsten en de omgeving. Het bereiken van balans is een sterk aspect van een goed tuinontwerp; besteed evenveel aandacht aan alle gebieden en onthoud dat planten en struiken in de loop van de seizoenen van grootte en vorm veranderen.

 

Houd je meer van formele of informele tuinen? Formele tuinen zijn meestal netjes en geometrisch met veel rechte lijnen en geknipte heggen, terwijl informele tuinen zijn opgebouwd uit organische rondingen en het planten veel meer ontspannen is.

Ideeën voor tuinaanleg

 1. Ga groot om een ​​statement te maken

 

Gebruik planten, deze Planten zijn onder meer meerstammige berkenbomen ondergeplant met groenblijvende varens en voorjaarsbloeiende krokus. Beukenbolletjes met Erigeron madeliefjes en Muehlenbeckia en heesters en vaste planten waaronder Syringa microphyllia ‘Red Pixie’, Euphorbia schillingii, Geranium pyrcenaicum ‘Bill Wallis’ & Cirsium rivulare ‘Blue Wonder’.’

 

 

 1. Verzacht een glooiende tuin met grastreden

 

Als uw tuin zich op verschillende niveaus bevindt, maar u houdt niet van harde landschapsarchitectuur die de zaken ernstig opbreekt, laat u dan inspireren door andere sites.

 

 1. Maak de weg vrij

 

De trend om tuinzones te creëren is enorm populair, wat betekent dat de behoefte aan een tuinpad groot is. Een link die de verschillende ruimtes verenigt is niet alleen zeer praktisch, het kan ook visueel aantrekkelijk zijn en in zo’n tuin kun je heerlijk uitrusten en genieten van baccarat.

 

Zonder pad zul je al snel merken dat je een lelijk kanaal in het gazon betreedt – wat al je harde werk zal verpesten met de algehele tuinesthetiek.

 

 1. Geef de voorkeur aan milieukeuzes

 

je kunt een oase creëren die de planeet ten goede kan komen en die barst van de textuur en visuele interesse. ‘De kusttuin in Suffolk maakt gebruik van een rijk palet van droogtetolerante beplanting, waaronder inheemse kustplanten, grassen en mediterrane struiken, omgeven door een stenen mulch in verschillende maten en tussen bestrating van lokaal teruggewonnen York Stone en ze zijn perfect.

 

‘Planten zijn onder meer verbena bonariensis, eryngiums, euphorbias, lavendel, achillea, ballota, miscanthus nepalensis, pennisetum, verbena en thymus. Zorg voor waterdoorlatende oppervlakken, zodat het water op natuurlijke wijze in de grond kan stromen.’

 

 1. Planten voor privacy

 

 1. Creëer een bloeiend dak

Groene daken, levende daken, begroeide daken, hoe je ze ook noemt, overal groeien beplante daken! De groeiende nieuwe trend kan de thuisbasis zijn van een scala aan planten, van grassen tot bloemen, en is ook de perfecte manier om biodiversiteit in uw tuin te brengen.

 

 1. Harde landschapsspecifieke niveaus

Gebruik harde landschapsarchitectuur om een ​​kenmerk van een glooiende tuin te maken, zodat de helling speciale, gedefinieerde niveaus voor verschillende zones kan creëren. Laat de zones heel verschillende doeleinden aannemen – van een eethoek tot een ontspannende loungezone die optimaal gebruik maakt van schaduwideeën in de tuin.